Need help? Ask the community or hire an expert.
Go to Avira Answers
Nume:HEUR/Malware
Tip:AHeAD detectie euristica speciala
ITW:Nu
Numar infectii raportate:Scazut
Potential de raspandire:Scazut
Potential de distrugere:Scazut
Fisier static:Nu

 Detectie speciala Descriere:
HEUR/Malware

HEUR/Malware este o metoda euristica de detectie, care recunoaste caracteristicile tipice formelor comune de malware. Avira AntiVir identifica proactiv codul malware necunoscut, folosind tehnologia proprie AHeAD. In acest scop, Avira efectueaza o analiza structurala inovatoare.

Pe baza continutului unui fisier, a segmentelor semnificative de cod sau in functie de comportamentul specific, euristica poate stabili cu un grad mare de probabilitate, daca este vorba de un fisier daunator sau virulent.

In special HEUR/Malware indica programele ce par a contine functionalitati suspecte.

In cazul aparitiei unei alarme false, va rugam sa trimiteti fisierul catre laboratorul nostru de virusi, folosind functia de carantina din produsul AntiVir.

O detectie euristica poate fi o alarma falsa, in unul din urmatoarele cazuri:
- programul este utilizat de foarte multa vreme si utilizatorul il cunoaste
- programul a fost instalat chiar de catre utilizator
- programul provine dintr-o sursa de incredere.

Retineti ca si programele vechi pot fi infectate sau inlocuite de malware, fara sa observati. Mai mult, sursele de incredere pot fi compromise in timp.

Pentru a spori detectia si a reduce rata alarmelor false, va recomandam sa trimiteti fisierul laboratorului nostru, spre analiza folosind formularul din pagina noastra de Internet:
http://www.avira.com/en/support/submit_suspicious_files.htmlDescription inserted by Oliver Auerbach on Wednesday, September 6, 2006
Description updated by Oliver Auerbach on Tuesday, April 3, 2007

Back . . . .